Wat is het verschil tussen een functionerings- en beoordelingsgesprek?
14 januari 2022 
in Blog

Wat is het verschil tussen een functionerings- en beoordelingsgesprek?

1 oktober openden de deuren van het HR Kennisportaal XpertHR Checkit. Het kennisportaal wat HR de Baas aan haar klanten beschikbaar stelt.

Elke maand behandel ik een klantvraag uit de praktijk die met behulp van het kennisportaal beantwoord is.


De praktijkvraag van deze maand:

Wat is het verschil tussen een functionerings- en beoordelingsgesprek?

Antwoord: Het karakter van een functioneringsgesprek verschilt wezenlijk van dat van een beoordelingsgesprek. Een functioneringsgesprek is een moment waarin je samen met de medewerker de stand van zaken opmaakt over diens functioneren en vorderingen. In een beoordelingsgesprek geef je een eindoordeel over de functievervulling.

Deze tabel geeft de belangrijkste verschillen tussen een functionerings-en een beoordelingsgesprek weer:

Wat is het Verschil functionerings- en beoordelingsgesprek?


HR Kennisportaal

Wil jij graag toegang krijgen tot honderden HR voorbeelddocumenten, regelingen, juridisch gecheckte informatie, praktijkvoorbeelden, veelgestelde vragen en Infographics? En daarnaast gebruikmaken van een eerstelijns helpdesk die 24/7 beschikbaar is voor al jouw aanvullende personeelsvragen? Lees dan snel verder op deze pagina: https://www.hrdebaas.nl/hr-kennisportaal/

Liever eerst even rondkijken in het portaal om een idee te krijgen van het aanbod? Stuur een mail naar info@hrdebaas.nl voor een gratis proefaccount.

 

HR Tips en Inspiratie ontvangen?

Wil jij nooit meer een HR tip missen en inspiratie opdoen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van de wekelijks van HR de Baas. Scroll op de pagina naar beneden om je gegevens achter te laten.

 

Zelf een praktijkvraag stellen?

Zit jij met een brandende vraag uit de praktijk? Stuur deze dan in een mail naar: info@hrdebaas.nl of via een reactie onderaan deze blog. Elke maand selecteer ik een vraag die ik behandel in een nieuwe blog.

Over de schrijver
Reactie plaatsen