Online HR Adviseur met meer dan 20 Jaar Ervaring

Weet jij hoe gezond jouw medewerkers zijn?

Organiseer een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO)

De eerste stap naar meer vitaliteit

Dat wil ik graag 


Weet jij hoe gezond jouw medewerkers zijn?

Organiseer een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO)

De eerste stap naar meer vitaliteit

Dat wil ik graag 


Gezond en vitaal door het leven gaan, dat willen we allemaal. Waarom staan we er dan pas bij stil als er iets aan de hand is? 

Krijg inzicht in de gezondheid van jouw medewerkers. Je hoeft namelijk niet ziek te zijn om beter te worden.


PMO

Elke organisatie met medewerkers is wettelijk verplicht om haar medewerkers periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Zo breng je de gezondheidssituatie van je medewerkers en organisatie in kaart, zodat zij en jij weten wat te doen om die te verbeteren.


Dit zorgt uiteindelijk voor fittere medewerkers, een grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. Daar ben je als werkgever direct bij gebaat.


Met onze partner &Niped bieden we verschillende soorten medische onderzoeken aan. Zo behoren zowel het PAGO als het PMO tot de mogelijkheden.

Weet jij waarin deze onderzoeken van elkaar verschillen? En welke het meest geschikt is voor jouw organisatie?


Persoonlijke Gezondheidscheck 

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck kom je erachter hoe gezond en vitaal je werkelijk bent. Een leefstijl gerichte online gezondheidscheck wordt naar wens gecombineerd met extra onderzoeken, zoals het werkvermogen en beeldschermwerk en/of gehoor.


Ook is de check uit te breiden met een fysiek onderzoek via de unieke check box. Waardoor de kosten laag blijven en ook remote medewerkers eenvoudig kunnen deelnemen.

Jouw check wordt altijd op maat samengesteld in samenwerking met de adviseurs van &Niped


Elke medewerker krijgt een uitgebreid persoonlijk gezondheidsrapport met tips en adviezen en jij als werkgever een uitgebreid inzicht in de gezondheidsrisico’s op organisatieniveau en de impact hiervan op verzuim en de productiviteit.


Zo kun je na deze (nul)meting heel gericht vervolgacties uitzetten en effectief sturing geven op de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

PMO voor medewerkers

Gezondheidscheck voor medewerkers PAGO

&Niped is de autoriteit op persoonlijke preventie in Nederland.


Met een betrouwbaar, toegankelijk en zeer schaalbaar e-Health platform worden deelnemers in staat gesteld om in een veilige online omgeving een persoonlijk gezondheidsprofiel vast te stellen en te bewaken.


Zo krijgen medewerkers inzicht in hun gezondheid en worden zij gemotiveerd om waar nodig met verandering van leefstijl aan de slag te gaan.


Ze helpen organisaties, verzekeraars en overheidsinstellingen om de vitaliteit, inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers te verhogen.


&Niped werkt samen met de Hartstichting, het Diabetes Fonds, Nierstichting, Longfonds, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).


Vergoeding:

In de meeste gevallen wordt een Periodiek Medisch Onderzoek vergoed door de zorgverzekeraar.

Scrol verder naar beneden op deze pagina voor meer informatie.

Wil jij graag een PMO organiseren
voor jouw medewerkers?

Laat dan je gegevens achter via onderstaande button

Dan ontvang jij snel een mail met meer informatie

50%
Stuur me informatie over het organiseren van een PMO
Je zit nog nergens aan vast!
Ja, ik ontvang graag meer informatie!


Your information is safe with us

Wil jij graag een PMO organiseren

voor jouw medewerkers? 

Laat je gegevens achter via onderstaande button


Dan ontvang jij snel een mail met meer informatie

50%
Stuur me informatie over het organiseren van een PMO
Je zit nog nergens aan vast!
Ja, ik ontvang graag meer informatie!


Your information is safe with us

Waarom kiezen voor &Niped?

Gezondheidscheck voor medewerkers PAGO

Vergoeding vanuit de collectieve zorgverzekering

Steeds meer verzekeraars vergoeden de Persoonlijke Gezondheidscheck, omdat ook zij het belang inzien van goede persoonlijke preventie. Je vindt hier een volledig overzicht, maar de adviseurs van &Niped kunnen jou ook alles vertellen over de verzekeraars waar zij mee samenwerken voor gunstige prijsafspraken of volledige vergoedingen.


Vergoeding van jouw Preventief Medisch Onderzoek of vitaliteitsplan

Een gezonder leven voor iedereen bereiken we niet alleen. Dat bereiken we door ons samen in te zetten voor het belang van preventieve gezondheid. Daarom hebben wij met een hoop zorgverzekeraars prijsafspraken en samenwerkingen. Deze verzekeraars delen onze visie op gezondheid.


We geloven in preventie. Niet wachten op klachten, maar effectief je leefstijl verbeteren. En daarmee de klachten voor zijn. Daarom vergoeden vrijwel alle zorgverzekeraars ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Zo maken we preventie voor iedereen laagdrempelig toegankelijk.


Preventief Medisch Onderzoek vergoeding voor werkgevers

Als werkgever ben je verplicht om jouw medewerkers periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Je kunt daarbij je voordeel doen met de afspraken die wij hebben met zorgverzekeraars.

De collectieve verzekering dekt namelijk in veel gevallen de kosten van jouw PMO of vitaliteitsplan! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget.

Dat maakt het een stuk toegankelijker om te investeren in de gezondheid van jouw medewerkers.

Met de vergoeding van jouw Preventief Medisch Onderzoek hoeven de kosten geen drempel meer te zijn om stappen te zetten naar een gezonde(re) organisatie.


Jouw voordeel op drie manieren:


1. Prijsafspraken

&Niped heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars prijsafspraken gemaakt. Dit betekent dat als jij een collectieve zorgverzekeraar hebt, je van het inkoopvoordeel gebruik maakt die de zorgverzekeraar voor jou bij ons heeft geregeld.

Dit voordeel geldt voor alle medewerkers, ongeacht of ze zijn aangesloten bij de zorgverzekeraar.


2. Vergoeding

Een groot aantal zorgverzekeraars heeft het PMO opgenomen in hun verzekering. Soms krijg je dit standaard bij de basisverzekering, zoals bij OHRA en Nationale Nederlanden. Bij andere zorgverzekeraars zit het in een aanvullende verzekering. Deze vergoeding is alleen van toepassing voor medewerkers die de zorgverzekering hebben.

Jouw vergoeding check je in het vergoedingenoverzicht.


3. Gezondheidsbudget of vitaliteitsbudget

Sommige zorgverzekeraars stellen een vitaliteitsbudget beschikbaar voor hun klanten. Dit budget is vaak afhankelijk van het aantal verzekerden dat is aangesloten bij het collectief.

Het budget kan je inzetten na goedkeuring van de zorgverzekeraar voor gezondheid bevorderende activiteiten. Dit budget is in te zetten ongeacht of medewerkers wel of niet verzekerd zijn.

Dit betekent dus dat hoe meer medewerkers zijn aangesloten bij het collectief, hoe meer voordeel je hier voor jullie vitaliteitsplan uit kan halen!

Naast de mogelijke vergoeding voor het PMO denken zorgverzekeraars namelijk ook actief mee voor oplossingen en vervolgstappen en bieden zij hier mogelijkheden voor aan.

Wij helpen je ook om dit samen met de zorgverzekeraar goed inzichtelijk te maken. Zo kun je na het inzicht met het PMO, ook daadwerkelijke aan de slag met concrete vervolgstappen!


Preventief Medisch Onderzoek vergoeding voor particulieren

Onze samenwerkingen met verzekeraars betekenen ook dat ons PMO al voor zo’n 2 miljoen Nederlanders vergoed wordt!

Deelnemers die als particulier de check willen doen kunnen via onze particuliere website hun vergoeding checken.

Wordt de gezondheidscheck vergoed? Dan melden zij zich aan volgens de genoemde stappen.

Ook fijn: de check gaat niet van het eigen risico af. Per kalenderjaar kunnen de vergoedingen wijzigen.


Goed geregeld!

Voor deze vergoeding hoef jij niets te doen. Wij regelen de declaratie van de kosten bij de verzekeraar.